Κυκλοφορεί ΛΥΣΣΑ (επιτέλους)

Κυκλοφορεί ΛΥΣΣΑ (επιτέλους)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κυκλοφορεί πλέον η ΛΥΣΣΑ !
(με αγγλικούς και ισπανικούς υποτίτλους και ελληνικά captions για προβλήματα ακοής)

Η ΛΥΣΣΑ (66′) γυρίστηκε στη Μεσσηνιακή Μάνη τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τις ομάδες Lyssa crew και +τεχνία-. Όλη η διαδικασία οργάνωσης και παραγωγής της αποτελεί μια κίνηση προς έναν αυτοοργανωμένο αντιεμπορευματικό κινηματογράφο που υλοποιήθηκε μέσα από οριζόντιες αντιιεραρχικές διαδικασίες.
Για τα επόμενα δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 30 προβολές / συζητήσεις σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την κοινωνική λειτουργία του κινηματογράφου (σε αντίθεση με την θεαματική του υπόσταση), όπου τα μέλη μιας κοινότητας δημιουργούν, παράγουν, μοιράζονται, συζητούν και διαμορφώνουν ισότιμα ένα έργο, δίχως ρόλους και πλαστούς διαχωρισμούς.

Λύσσα


lyssa.espivblogs.net

Δεν επιθυμούμε την αναπαραγωγή της ταινίας για εμπορευματικούς / θεσμικούς σκοπούς, καθώς αυτό θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τους όρους παραγωγής της. Αντιθέτως, θα θέλαμε να συναντηθούμε με συλλογικότητες, άτομα και ομάδες που επιλέγουν να οργανώνονται στη βάση αντίστοιχων συλλογικών χαρακτηριστικών.

Lyssa crew / +τεχνία-